Vodovodne turbine2021-06-24T04:52:48+00:00

VODOVODNE TURBINE

Naša ponudba zajema tudi posebno izdelane turbine za vgradnjo v vodovodne sisteme.

Obstoječi in novi vodovodni sistemi delujejo na principu gravitacijske dobave vode po vodovodnih ceveh. V večini so vodna zajetja na višje ležečih lokacijah in s tem je direktna dobava vode zaradi previsokega tlaka v ceveh nemogoča. Hišne inštalacije nam dovoljujejo le manjši obratovalni tlak.  Na teh mestih so v večini nameščene razbremenilne postaje z razbremenilnimi ventili ali tako imenovanimi razbijalci tlaka. V teh sistemih se odvečna energija vode spremeni v toploto.

Na ta mesta je mogoče vgraditi ustrezno turbino, ki iz viška energije vode na dotočnem odseku proizvaja električno energijo. Turbine so izdelane iz posebnih materialov, ki se uporabljajo v prehrambeni industriji in je voda pri izstopu ekološko čista, kot pri vstopu v turbino.

Vzdrževanje takšne turbine pa ne predstavlja višjega stroška vzdrževanja obstoječih razbremenilnih inštalacij.

Na ta način lahko proizvedemo veliko količino zelene in stabilne električne energije na obstoječi vodovodni infrastrukturi.

Pri nas v Sloveniji že mnoga leta uspešno obratuje že kar nekaj takšnih turbin različnih moči od 100 kW/po enoti in več.

GALERIJA

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.