Smo podjetje z dolgoletnimi izkušnjami na področju izdelave opreme za izkoriščanje vodnih virov v korist proizvodnje električne energije.

TPS-turbine d.o.o. je družinsko podjetje s 30 letno tradicijo, ki je ustanovljeno pod okriljem podjetja HIDROSERVIS Laško, ki že vrsto let uspešno opravlja svoje poslanstvo na področju malih hidroelektrarn.

V našo paleto izdelkov uvrščamo vertikalne in horizontalne Pelton turbine z eno, dvema, štirimi ali šestimi šobami, ter vertikalne in horizontalne Francis turbine različnih velikosti.

Hkrati pa vršimo obnove, avtomatizacije obstoječih objektov malih hidroelektrarn na področju Slovenije in bivše Jugoslavije. Kot proizvajalec vodnih turbin izdelujemo tudi hidromehansko opremo na zajetjih malih hidroelektrarn. Med to opremo štejemo več vrst čistilnih sistemov proda in listja, rešetk in zapornic, ki jih lahko nadgradimo v popolnoma avtomatiziran sistem čiščenja zajetja.

Podjetje se je razvijalo skozi razne projekte in tako tudi v sodelovanju s podjetjem Elektrokovinar Laško v programu 100 mHE za SLO in kasneje v sodelovanju z Litostroj I.E. kot proizvajalec strojne opreme pri obnovi verige mHE Elektra Maribor. Tako smo izdelali, obnovili in avtomatizirali veliko število objektov, ki uspešno obratujejo in distribuirajo električno energijo v omrežje. Naše izkušnje si lahko ogledate na referenčni listi, kjer se nahajajo tudi podatki naših zadovoljnih naročnikov.